Skip to main content

Conferència d’Ivana Ponsoda

Divendres 27 de setembre, a les 19 h, vam rebre al nostre local Ivana Ponsoda, arquitecta especialitzada en arquitectura tradicional i pedra en sec, qui ens va ser una interessantíssima conferència sobre aquesta tècnica constructiva que ha sigut declarada per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Ivana ens va explicar els tipus de pedres, els diferents tipus de construccions en pedra en sec que podem trobar arreu del món, les tècniques constructives i les normes bàsiques que cal seguir perquè la construcció perdure en el temps.

També va explicar perquè aquesta tècnica és molt més que un valor paisatgístic, és el llegat dels nostres avantpassats que van saber traure el millor partit del territori i van saber viure respectant la natura, i vam reflexionar sobre la dita que diu “tota pedra fa paret”.

Aquesta conferència tindrà continuïtat en visita que diumenge 29 de setembre farem a Vilafranca per poder veure en el terreny alguns exemples d’aquesta tècnica constructiva.