Skip to main content

Socarrats ha realitzat la visita a les restes romanes de Lesera, Forcall, a la cormarca dels Ports, sota el mestratge de l’arqueòleg Ferran Arasa (Universitat de València). El recorregut per la Moleta dels Frares ha permés contemplar els assentaments de les excavacions que van permetre, des del 1960, descobrir una ciutat romana ocupada des de l’edat del bronze fins al període andalusí i que va assolir importància en l’època de l’emperador August.

La ruta ha permés al socis i simpatitzants recrear-se amb el paisatge privilegiat i observar restes de la domus (segle II d. C.) i una cisterna, de la muralla, un mur de contenció del fòrum, la porta d’entrada amb roderes de carro i entalladures en la roca. En acabar la passejada pels vestigis històrics, els participants han visitat la Col·lecció museogràfica paleontològica de Forcall, per acabar la jornada amb un àpat magnífic servit al Palau dels Osset.