Skip to main content

El dia 31 de maig de 2001, membres d’ACPV i de l’associació Cultural Socarrats, van recórrer la Séquia Major des del Casal Jaume I fins al riu de Millars, on comença la séquia per conéixer millor aquest paratge i sensibilitzar la població sobre la necessitat de dignificar aquest espai. L’excursió va estar encapçalada per Leandre Adsuara, que ha sigut sequier durant 30 anys, el qual ha anat donant moltes explicacions i referències sobre els llocs més emblemàtics del recorregut.

Amb el suport de les associacions de Veïns i d’altres institucions de la societat civil de la nostra ciutat, es pretenia demanar a l’Ajuntament que convocara un concurs de projectes per tal d’embellir i posar en valor el tram de la séquia que creua la ciutat.

Aquesta iniciativa pionera relacionada amb el nostre patrimoni cultural, en certa manera va ser la pistolada de sortida de moltes reivindicacions que la nostra associació ha fet i encara fa.