Skip to main content

Crònica d’Amado Tena i fotos de Lluís Rodríguez

El passat 28 de maig es va celebrar l’última sessió del Club de Lectura del present curs. El llibre a debat va ser Purs homes, de l’autor senegalés Mohamed Mbougar Sarr.

El protagonista és un jove professor universitari obsessionat per un succés en el qual una torba desenterra i arrossega fora del cementeri el cadàver d’un jove pel fet de ser homosexual, condició considerada pecat i delicte al Senegal, país en el qual transcorre la història.

L’evolució del protagonista enfront de l’homosexualitat i l’acceptació o rebuig social d’aquesta condició van centrar gran part del debat.

En diverses intervencions es va apuntar que encara a Espanya poden trobar-se mostres d’intolerància i prohibicions en nom de determinades idees religioses o tradicionals.

Una de les qüestions debatudes va ser la credibilitat del protagonista. Enfront dels que consideraven incompatibles la seua formació universitària i la seua estada en un país occidental amb les seues creences, uns altres defenien que els personatges no sempre responen a prototips i que l’herència cultural pot determinar el nostre pensament i les nostres decisions.