Skip to main content

Enguany la mostra s’ha centrat en la figura de Josep Calduch

23 de febrer de 2024

Marcos Irles Luengo, representant la Consolació

Un públic ben nombrós s’ha aplegat a la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real per a gaudir de la III Mostra de Lectures Tradicionals, que enguany ha comptat amb la participació d’11 alumnes en representació dels seus centres educatius.

Carles Abad, Antoni Pitarch, Noelia Sanblás, Glòria Calduch i Fermí Font

Els participants en la III Mostra de Lectures Tradicionals

En l’acte, presentat per Sheila Gil, hem pogut gaudir de la lectura del conte L’apotecari que estimava el futbol, d’Antoni Pitarch, adaptada per Socarrats, amb il·lustracions de Núria Mundó i Carles Abad. Aquesta obra, editada per Socarrats amb l’ajuda de la Regidoria de Normalització Lingüística, narra la vida de Josep Calduch, un farmacèutic molt conegut i estimat a la nostra localitat, que va ser el fundador del Villarreal CF. El conte es basa la informació aportada per les filles de Josep Calduch, Delfina i Gloria Calduch, i està il·lustrat per Núria Mundó Calduch i Carles Abad Calduch, nets del protagonista.

Glòria Calduch amb Fermí Font i Salva el Mussennacitu

Glòria Calduch, Salva el Mussennacitu i Núria Mundó

Els alumnes participants han anat passant-se el llibre i han llegit al públic assistent la història de l’insigne farmacèutic. L’ordre de participació ha sigut el següent:

 1. CEIP Pius XII: Leo Enguídanos Boto
 2. CEIP Carles Sarthou: Juan Esteban Ardila Fajardo
 3. Centre concertat Consolació: Marcos Irles Luengo
 4. CEIP Botànic Calduch: Alberto Fidalgo Campos
 5. CEIP Escultor Ortells: Ona Rubert Gil
 6. CEIP Concepción Arenal: Ángel Gil Gómez
 7. CEIP Cervantes: Irene Borrás López
 8. CEIP Gimeno Baron: Rayan Hachem Benjamea
 9. CEIP José Soriano: Vera Campos
 10. Centre concertat Fundació Flors: Pablo Sánchez Bellmunt
 11. CEIP Pasqual Nàcher: Lucía Lozano Ferriz

Escenari de la III Mostra de Lectures Tradicionals

Irene Borrás López representant el CEIP Cervantes

Tant els alumnes participants com els suplents han rebut un detall per la seua participació en la mostra de part de Fermí Font, president de Socarrats, i Noelia Sanblás, regidora de Normalització Lingüística.

Rayan Hachem Benjamea representant Gimeno Barón

Vera Campos reprsentant el CEIP José Soriano

L’acte ha acabat amb l’actuació musical de Salva el Mussennacitu, el qual ha iniciat l’actuació amb uns Garrotins de Vila-real, basats en el conte, com a homenatge a Josep Calduch. Una actuació molt emotiva que posat el punt final a aquest acte tan participatiu.

Amb aquest projecte l’AC Socarrats pretén conscienciar els més joves de la importància de la lectura en valencià i donar a conéixer persones i històries que foren part del patrimoni cultural del nostre poble.

Vídeo de l’acte

Galeria fotogràfica de Paco Isern