Skip to main content

El divendres 28 de febrer ha tingut lloc a la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real l’acte final de la I Mostra de Lectures Tradicionals.

Després d’una primera fase en la qual les diferents escoles participants han treballat el conte Peret i Pereta a les aules i han escollit els seus representats, en la trobada el nombrós públic assistent ha pogut escoltar-lo de la veu dels 12 finalistes.

L’acte, presentat per Victoria Hornero, ha reunit els alumnes Iris López Delaporte, del CEIP Angelina Abad; Luca Sebastián Sarb, del Bisbe Pont; Sofia Anaya Amzani, del Botànic Calduch, Hamza Koraichi, del Carles Sarthou; Roman Mezquita Navarro, del Cervantes; Elena Pérez Galan, del Concepció Arenal; Gorka Pla Garcia, de la Consolació; Néstor Llorens Chiva, de l’Escultor Ortells, Aitana Almazán Segura, del Fundació Flors; Helena Lara Moreno del Gimeno Baron; Jorge Gómez Beltran, del Paqual Nàcher, i Aitana Ortí Asensi, del Pius XII.

L’acte ha comptat amb la presència de Pura Andreu, mestra jubilada molt estimada a la nostra població, que ha sigut la transmissora de la contalla popular que ha donat peu al conte Peret i Pereta, com també d’Isabel Marín, escriptora de l’obra i d’Esther Garí, il·lustradora i maquetadora del conte.

El jurat ha escollit els tres finalistes que han destacat per haver fet una lectura més correcta, amb la pronúncia adequada dels sons distintius del valencià i amb la fluïdesa i l’entonació més convenients. Els premis han recaigut en Roman Mezquita Navarro, Helena Lara Moreno i Jorge Gómez Beltran, els quals han rebut un lot de llibres.

Tots els participants han rebut un diploma acreditatiu i una motxilla dissenyada per Laulau.

Durant l’acte el grup Socarrats Teatre ha interpretat l’obra Una mare i dues filles, obra breu escrita i dirigida per Vicent Cerdà.

L’acte ha acabat amb l’actuació del cantant Salva el Mussinacitu, el qual ha fet moure’s i cantar el nombrós públic assistent.

En aquest acte, organitzat per Socarrats, han col·laborat la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions i la Fundació Caixa Rural de Vila-real.

Fotos Paco Isern