Skip to main content

Vila-real reprendrà aquest any el Voluntariat pel Valencià.

Després de dos anys en els quals l’activitat ha quedat interrompuda per la pandèmia, la setmana passada es va presentar la campanya d’enguany a la Casa dels Mundina. La iniciativa consisteix a posar en contacte persones amb voluntat d’aprendre i de practicar la llengua amb altres que disposen de temps per a xarrar amb elles.

Al llarg de tots els anys que la iniciativa ha funcionat s’han aconseguit nombroses parelles lingüístiques que han augmentat la quantitat de valencianoparlants entre aquelles persones que arriben a la nostra ciutat buscant millors expectatives.

La campanya, organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, té el suport d’Escola Valenciana, que proporcionarà uns materials bàsics per a cada parella i, per descomptat, del suport de l’Associació Cultural Socarrats. Com cada any, membres de l’associació faran, farem, de parella lingüística d’aquells voluntaris disposats a parlar una llengua nova per a ells una estona cada setmana.

Perquè, entre altres coses, xarrar amb una altra persona, més enllà de practicar una llengua, no deixa de ser una de les més antigues i enriquidores formes que tenim les persones de relacionar-nos, de conèixer altres perspectives i realitats.

Dos anys enrere, quan es va haver de suspendre justament la vespra del dia en què les parelles s’havien de trobar per primera vegada per culpa de la COVID-19, hi havia vint-i-set parelles compromeses. Ara, després de més de dos anys en què tots ens hem vist més o menys aïllats al darrere d’una careta, esperem que el nombre de parelles siga encara més gran. No debades, Vila-real sempre ha sigut un referent pel què fa a la cultura i també a la llengua.

Des de l’Associació Cultural Socarrats confiem que la campanya siga un èxit; per això farem tot el que estiga al nostre abast per a aconseguir-ho. De moment, les noves parelles lingüístiques ens trobarem per primera vegada el dijous vinent, trenta-un de març.

Encara esteu a temps per a inscriure-vos. Com a voluntari o com a aprenent.