Skip to main content

Per Paco Membrado

L’Associació Cultural Socarrats m’ofereix la possibilitat d’exposar els meus dibuixos a la seua seu. Amb el títol, DIBUIXANT EL MILLARS, la mostra recull un total de huit obres fetes amb pastel i llapis de colors, amb la temàtica comuna del riu que ens uneix i separa als almassorins i vila-realencs. Ens separa com a frontera natural, però principalment ens ha unit al llarg dels segles en l’aprofitament de les seues aigües i en la formació d’un paisatge comú.

Els dibuixos estan realitzats a l’aire lliure i la seua intenció no és representar el paisatge amb tot el seu realisme, sinó traslladar al paper, mitjançant els llapis de colors i el pastel, totes les sensacions i emocions que replegue de la natura. El color, la llum, les ombres i també l’estat d’ànim. Tot acaba formant part d’un potent conjunt de grafismes on intente que l’espectador no quede indiferent davant de l’obra i pretenc transmetre-li tot allò que he sentit al dibuixar-la.

Racons tan emblemàtics com el pont i l’ermita de Santa Quitèria, la pedrera de vora riu, el pantanet, l’aigua, la vegetació i les construccions que al llarg dels anys han anat conformant part aquest paisatge tan nostre.

Clica per veure’n la fitxa tècnica.

Dibuixant el Millars. Un passeig amb llapis i paper pel Millars, gaudint de la seua llum, dels seus colors, de la seua història

El passat divendres 2 d’octubre els socarrats vam inaugurar la temporada amb la inauguració de l’exposició “Dibuixant el Millars”, de Paco Membrado. L’acte va ser presentat pel president de Socarrats, Fermí Font. Després l’autor va adreaçar unes paraules d’agraïment a la nostra associació i va explicar que l’estima per aquest paratge és el que l’ha motivat a la creació d’aquestes peces. Per acabar, Josep Usó, membre de la Junta i amic del pintor, va exercir de comissari de l’exposició, amb una breu glossa sobre l’artista.

A l’acte van assistir els regidors de l’Ajuntament de Vila-real Balma Llansola, Javier Serralvo i Santi Cortells.

L’exposició es podrà visitar amb cita prèvia, deixant notificació al correu acsocarrats@gmail.com

A continuació, algunes fotografies de l’exposició a la seu d’A. C. Socarrats
Vídeo de Xavier Manzanet sobre l’exposició: