Skip to main content

Dilluns 17 febrer de 2020, Fermí Font, president de l’Associació Cultural Socarrats, ha participat en la roda de premsa de presentació de la nova campanya del Voluntariat pel valencià que organitza la Regidoria de Normalització Lingüística, amb el suport de la nostra organització i d’Escola Valenciana.

L’objectiu és promoure l’ús del valencià com a llengua inclusiva i integradora. “Aquest programa no és només per a conéixer gent i practicar, sinó per a obrir una porta d’integració a les persones que venen de fora, a través del valencià com a llengua d’acolliment”, ha afirmat Noelia Samblás, regidora de Relacions Institucionals i Normalització Lingüística. Durant el mes de febrer, les tres entitats organitzadores recolliran les inscripcions de les persones interessades i organitzaran les parelles lingüístiques en funció de les preferències i la disponibilitat.

“El programa consisteix a posar en contacte a persones que parlen valencià amb les persones que el volen aprendre, amb un compromís d’una hora setmanal durant deu setmanes”.

La presentació tindrà lloc el divendres 13 de març, a les 18.30 hores, al Mercat Central de Vila-real.

Maria Nebot, representant d’Escola Valenciana ha indicat que “el que pretenem és consolidar nous parlants de valencià, a través de trobades informals i posant en contacte gent diferent, que no es trobaria en el seu cercle social habitual” com una manera de “crear nous llaços i amistats”. A més, cada participant rebrà material de suport per a la realització dels tàndems lingüístics, que consistirà en una llibreta, un quadern amb propostes de conversa, gramàtica i cultura valenciana, i els llibres “10 de dones”, “Les nostres reines” i “Les nostres compositores”, amb un intent de visibilitzar el treball de dones escriptores i professionals del valencià.

En l’equador del programa, a mitjan abril, les entitats organitzadores realitzaran una ‘Caminada pel valencià’ amb les parelles lingüístiques que s’hagen sumat al programa, i s’oferirà una activitat cultural conjunta per tal de potenciar la germanor entre el grup de participants. “Hem de fer un esforç per recuperar la nostra llengua, i hem de fer-ho al carrer, perquè es mantinga viva, per això la nostra associació està implicada i ofereix proximitat entre els voluntaris i voluntàries”, ha afirmat el president de l’associació cultural Socarrats, Fermí Font.

El programa, que l’any passat va comptar amb més 200 participants a la província de Castelló, també té edició en línia, per tercer any consecutiu, per a les persones que no tinguen disponibilitat de realitzar els tàndems lingüístics de manera presencial. Per a apuntar-se al programa, tan sols cal entrar en la pàgina web del departament de Normalització Lingüística o enviar un correu a normalitzacio@vila-real.es.

Llegiu-ne ací la nota de premsa