Skip to main content

Presentació de les parelles lingüístiques

Ahir va començar la campanya de Voluntariat Lingüístic 2019 amb la presentació de les parelles que enguany hi participen. Voluntaris i aprenents es van trobar a la Casa dels Mundina, a les 19 h, en un acte en què Santi Cortells, regidor de Normalització Lingüística, va destacar la importància i la repercussió que aquestes campanyes tenen en tot el domini lingüístic.

Fermí Font va insistir en la necessitat d’acollir la població nouvinguda i que la millor manera d’integrar-se és fer del valencià la llengua de tots.

Vicent Font, representant d’Escola Valenciana. ha recordat la tasca que aquesta organització fa des de fa 30 anys i ha detallat el material que es reparteix a les parelles participants, en el qual, entre altres obsequis, s’inclou el llibre 10 de dones.

Finalment Empar de Lanuza, una de les escriptores que ha participat en el recull 10 de dones, ha destacat qualitat i diversitat dels textos i ha animat els assistents a formar-se per conéixer la llengua cada vegada millor.

L’Ajuntament de Vila-real, amb la col·laboració de la nostra associació i d’Escola Valenciana, impulsa per quart any consecutiu aquesta campanya per tal d’enfortir l’ús social del valencià i aconseguir acabar amb els prejudicis que fan que canviem al castellà quan no sabem si l’altra persona entén el valencià o no.

En concret, les persones inscrites es comprometen a quedar una hora setmanal durant 10 setmanes, en l’horari que prèviament han convingut, per tal de parlar en valencià. No es requereix cap requisit per a ser voluntari, simplement parlar valencià i estar disposat a escoltar i ajudar l’aprenent.

Estem molt contents perquè enguany s’han pogut formar 20 parelles, i la campanya continua oberta, de manera que amb total seguretat la xifra augmentarà en els dies vinents… De fet, 3 aprenents encara esperen algun voluntari per a formar parella.

A més, també hi ha la possibilitat de fer el voluntariat en línia.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb la Regidoria de Normalització Lingüística mitjançant el web de la regidoria o al telèfon 964547009.