Skip to main content

El canvi d’il·luminació de la sala activa el clima de l’espectacle, els assistents al concert muden la pell i automàticament esdevenen criatures maleables amb l’únic teixit dels sentits, els seus esperits s’han lliurat inconscientment al privilegi de la màgia artística, una metzina indolent ardida amb la fusió química de les arts, veure la música i sentir el color, un laberint del qual no voldran escapar, entraran al món on no s’escolta res que no se sent, on no es veu res que no es viu, ara un cor dirigit des de l’escenari per les extremitats dels pinzells executors de la hipnosi que ordenen les mans de l’artista, dibuix, gestació, les etapes de la vida, una invitació original a reptar la catarsi, la il·lusió òptica i auditiva d’un exercici emocional, mirada vertical des del sostre de la composició al terra de les butaques ingràvides, des de la percepció acústica es fixa el ritme de les pupil·les, melodies clàssiques que brollen com cataractes per les faldes ondulants del piano, formes de figures del seu cor per les artèries de la flauta i el clarinet, la grandiositat de les seues pròpies criatures, audició alineada amb els detalls de la dansa, un ball cromàtic dibuixat per les set ballarines del pentagrama, varetes màgiques repartint pols d’estreles que quallen en gebre cromàtic, la impressió 3D dels sentiments feta art, sense sintaxi possible en el món referencial, l’art de la vida per la vida de l’art, són tres sons que multipliquen l’efecte, sonoritats impregnades en les bòvedes la cultura creativa, acompanyats de la A que enceta el vocabulari de la creació, de l’art.

La representació realitzada pel grup “Somtresons+A” el passat dia 27 va oferir al públic la fusió de dues disciplines artístiques: les pintures d’Anna Beltran (al·legoria evolutiva de la vida), acompanyades de les interpretacions musicals de Núria Albella (clarinet), Alberto Martí (flauta) i Raquel Monforte (piano), amb repertori dels clàssics, molt ben triat. L’acte, organitzat per l’Associació Cultural Socarrats i patrocinat per l’Ajuntament de Vila-real, és el preludi a la nit del Premi Socarrat Major, que en l’edició actual serà “Socarrada Major”, per haver-se atorgat a la il·lustradora Pilarín Bayés. El sopar i lliurament del guardó se celebrarà el 10 de febrer, al restaurant El Molí, al paratge de l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real.