Skip to main content

Ja teníem tots moltes ganes de reprendre aquesta activitat senyera de Socarrats de Vila-real, impulsada i dirigida per l’escriptor i Socarrat Major Vicent Usó.

Després de tres anys d’interrupció per la pandèmia de la Covid, aquest dimarts passat, 21 de febrer, torna a estar en marca el Club de Lectura. Amb molts participants, com ha estat habitual en els més de 10 anys de recorregut del club, s’ha comentat el llibre I del cel van caure tres pomes, de Nariné Abgarian, escriptora russa d’origen armeni. De moment hi ha programades dues sessions més. Un bon començament després d’aquesta llarga pausa

La crònica de Dolors Martí:

Després de tres anys sense reunir-nos a causa de la pandèmia, el dimecres dia 22 de febrer vàrem reprendre les sessions del Club de Lectura que tant trobàvem a faltar. El president de Socarrats, Fermí Font, ens va rebre i ens va adreçar unes paraules per a donar-nos la benvinguda i inaugurar aquesta nova etapa, dirigida, com sempre, pel nostre estimat Vicent Usó, d’una activitat tan preuada per a l’associació.

El llibre escollit en aquesta ocasió va ser I del cel van caure tres pomes, de l’escriptora rusa-armènia Nariné Abgarian, un llibre que amb tocs de realisme màgic que ens endinsa en un xicotet i apartat poble a dalt d’una muntanya d’Armènia on, després de grans calamitats com terratrémols i guerres, només queden uns pocs habitants sense massa esperances de futur.

Com bé va dir Vicent, l’aire de rondalla del relat fa que qualsevol element màgic o sobrenatural com aparicions, premonicions o animals fantàstics siga acceptat amb naturalitat tant pels veïns com per nosaltres, lectors d’aquest llibre que tants bons records ens ha deixat.

Vàrem aprofitar el moment per lliurar a aquells membres que no havien tingut l’ocasió d’assistir al sopar del Socarrat Major, el punt de llibre que havien rebut els assistents al sopar. Així mateix vàrem convidar tots els assistents a fer-se socis de Socarrats repartint fullets de “fes-te’n soci”.

En fi, un goig poder retrobar-nos i poder començar de nou aquestes reunions que tant estàvem esperant.