Skip to main content
El 25 de novembre de 2022, la Universitat Jaume I ha organitzat una jornada homenatge a Samuel Garrido, traspassat el 22 de juny del 2022.

La jornada s’ha iniciat amb la inauguració de la Sala de Professors Samuel Garrido del Departament d’Economia. A continuació José Medina Albadalejo, professor titular d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de València ha impartit la conferència “Economía social en tiempos de inflación. Los precios de los bienes básicos en las cooperativas de consumo españolas, 1910-1920”.

Després d’una pausa els professors Salvador Calatayud Giner, professor titular d’Història i Institucions Econòmiques, Universitat de València; Jordi Planas Maresma, professor titular d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona, i Vicente José Pinilla Navarro, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Saragossa, han aprofundit en la importància de les investigacions portades a terme per Samuel Garrido i han valorat la seua visió, inquisitiva i profunda, i sovint innovadora, i la seua gran capacitat de treball, que ha mantingut fins al final, com també han lamentat que la seua mort ha truncat projectes que, sens dubte, haurien sigut ben fructífers.

L’acte s’ha tancat amb un refrigeri, que ha seguit una breu intervenció a càrrec d’Eva Camacho, vicerectora de Relacions Internacionals de l’UJI; Daniel Tirado Fabregat, president de l’Associació d’Història Econòmica; Miguel Ginés, director del Departament d’Economia, i Vicente Budí, director de l’Institut de Desenvolupament Local UJI.

Des de l’Associació Cultural Socarrats volem manifestar l’orgull que una persona de la vàlua de Samuel haja format part de la nostra associació i haja estat sempre disposat a col·laborar-hi.

Cliqueu la imatge per veure el programa de la jornada (PDF)

Cliqueu la imatge per llegir el text de l’homenatge (PDF)

El professor doctor en Història Samuel Pascual Garrido-Herrero en una de les seues conferències a la seu de Socarrats