Skip to main content

Dimarts 20 de desembre s’ha celebrat una sessió plenària a l’Ajuntament de Vila-real en què s’ha tractat la moció presentada pel Grup Municipal Compromís per a demanar el suport al manifest redactat per Socarrats, al qual s’han adherit la penya Cèltic Submarí, la Congregació dels Lluïsos, el Centre Excursionista i l’Associació Juga en Valencià, a més de vora de dues mil signatures. Solament ha votat a favor, a més de Compromís, Unides Podem; la resta ha votat en contra.

Entre els motius per a la negativa estava la firma d’un suposat conveni entre l’Ajuntament i el Villarreal CF, l’any 2016, en què presumiblement es deixava que el club fera el que volguera amb l’explotació del camp, el nom inclòs. Altres argumentacions no mereixen cap comentari, per desafortunades i fora de lloc.

Intentarem aconseguir el text del conveni per a veure el que diu respecte d’obviar el Reglament per a la normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, i determinar el club quina llengua emprar en la retolació d’una instal·lació municipal. No creiem que un conveni puga fer-se violant un reglament municipal. La portaveu de Compromís ens diu que en desconeix l’existència.

Arribats a aquest punt, la Junta avaluarà la conveniència d’explorar altres camins en la nostra pretensió que el nom de l’estadi de futbol siga en valencià i així estiga retolat.

Tot i ser decebedor el resultat de la votació del Ple, la Junta no ens desanimem, perquè considerem que hem fet el que devíem, amb els mitjans de què disposem, i la repercussió de la campanya ha sigut important.

Us adjuntem l’enllaç de dues notícies relatives a la votació d’aquesta moció en què podreu conéixer alguns dels arguments que ens ha paregut vergonyós detallar.