Skip to main content

Amb l’elecció de Moner es pretén impulsar els vessants de literatura i d’art de la institució, informa La Veu

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha nomenat en l’últim Consell d’Administració celebrat aquest dimecres l’escriptora i artista valenciana Anna Moner com a nova coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni.

El primer coordinador de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni ha sigut el catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts al Departament de Filosofia de la Universitat de València Anacleto Ferrer Mas, amb una tasca notable, que ha reconegut el Consell d’Administració, qui ha deixat pas per motius de càrrega de feina a la Universitat. Cal destacar, a més del rigor i qualitat de la col·lecció de llibres Novatores, especialitzada en filosofia, diverses iniciatives exitoses com dur el prestigiós sociòleg Axel Honneth a València, entre moltes altres. Ferrer continuarà lligat al Magnànim dirigint la col·lecció esmentada.

L’elecció de Moner, llicenciada en història de l’art, artista plàstica i escriptora, vol donar a l’Institut un altre perfil per impulsar els camps de la literatura i l’art de la institució i generar activitats per fer més visible el treball dels creadors, artistes i escriptors, amb especial atenció a la creativitat valenciana.

Anna Moner Anna Moner (Vila-real, la Plana Baixa), llicenciada en Història de l’Art, és artista i escriptora. Forma equip artístic amb Sebastià Carratalà des del 1987. La seua obra s’ha exposat, entre altres ciutats, a València, Castelló de la Plana, Sevilla, Nantes, Ceret, Bordeus, Alcoi, Vila-real, Madrid i París.

Ha escrit textos per a catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades, col·labora en diverses publicacions (és columnista a Diari La Veu, entre altres) i en la ràdio d’À Punt. D’altra banda, ha dut a terme nombroses activitats literàries. A més, ha estat professora col·laboradora de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives  i de La Nau dels Estudiants. Ha publicat una vintena de relats i és coautora de l’obra teatral La morta enamorada.

També ha publicat les novel·les Les mans de la deixebla (Bromera, 2011), Premi Enric Valor; El retorn de l’Hongarès (Bromera, 2015), Premi Alfons el Magnànim, Premi Túria i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i el diari cultural Núvol, i La mirada de vidre (Bromera, 2019), Premi Ciutat d’Alzira. D’altra banda, Gabinet de curiositats (Pruna Llibres, 2015) va rebre el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor assaig (AELC, 2016).