Skip to main content

El nostre primer Socarrat Major, rep el premi en reconeixement al seu compromís per la llengua i la cultura, dins dels actes de commemoració del 30 aniversari de la creació de la Universitat Jaume I.

Doctor en Filologia Catalana, és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i delegat de la institució a la seu de Castelló de la Plana. Va fundar el programa Nosaltres els valencians a Ràdio Popular de la Plana (1969-1980) i la primera escola en català, El Rogle, a les comarques valencianes del nord. També és membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de la Societat Catalana de Sociolingüística (antic Grup Català de Sociolingüística, del qual fou cofundador).

També han sigut premiats els col·lectius sanitaris, per l’exemplaritat davant la COVID-19, i l’associació ADONA’T i l’ONG ILÊWASI, per llur compromís amb la igualtat de gènere i la solidaritat, respectivament.

L’acte de lliurament havia de tindre lloc el 26 de febrer, però s’ha hagut de posposar a causa de la situació sanitària.

Font: Carme Ripollés // Revista El Temps, núm. 1910.