Skip to main content

Per Toni Pitarch i Vicent Goterris

Amb els darrers dies de l’any, ens va deixar l’amic i company socarrat Miquel Vilalta Sebastià, membre de la Junta Directiva de la nostra Associació Cultural SOCARRATS, on ha treballat de debò fins al darrer alé.

Miquel era un home compromés i d’idees avançades que sempre s’implicava en tots els projectes que encetava. Després de passar pel Seminari de Tortosa, va estudiar Peritatge Agrícola i es va implicar en el procés de modernització i democratització de les estructures agràries. Va ser fundador de la Unió de Pagesos de Catalunya i de la Unió de Llauradors del País Valencià, en la qual va arribar a ser secretari general entre 1992 i 1998. També va ser president de la Fundació IVIFA i responsable de cítrics de l’organització Natural d’Herbers (els Ports). Va arrelar la seua vida a Vila-real des de molt jove, al costat de Maria, la seua dona, i de les seues filles, Neus i Mercé. Miquel forma part d’una generació arrelada a la terra, que va lluitar contra la dictadura, quan anar a contracorrent era més perillós per a la salut, però també va fer possible la participació de persones d’acció que, lluny de converses de saló més o menys utòpiques, van apostar durant la transició per fer realitat unes estructures democràtiques per on canalitzar la necessària assignatura pendent de la transformació i modernització de la nostra agricultura. Descansa en pau, Miquel. El teu record perdurarà entre nosaltres. Que la terra et siga lleu!