Skip to main content

El paradís a les fosques

de Vicent Usó

Crònica d’Esteban Jordan

En aquesta reunió, la segona del curs, vàrem debatre sobre la novel·la El paradís a les fosques, de Vicent Usó. En aquest cas, comptàrem amb la presència de l’autor, que a més a més és el coordinador d’aquest club de lectura.

En la reunió parlàrem dels records de molta gent, referents al moment de puixança en el sector del taulell a Vila-real, els diferents models dels personatges que aparegueren (representants comercials, gerents, etc), amb els seus models de vida i el que va ocórrer en el moment de la fallida de la construcció, moment històric que va incidir en aquestes persones i en els seus comportaments.

És a dir, qüestions que remeten a la globalització, però que no deixen de banda assumptes de la història més propera, fins i tot surt un dolç típic de Vila-real com són les pilotes de frare, que explicàrem, ja que hi havia persones que no eren de Vila-real.

Sortiren també assumptes editorials, qüestions relacionades amb la creació literària, etc.

La pròxima reunió serà a gener, i la novel·la que comentarem ésL’accidental, d’Ali Smith.