Skip to main content
PRESENTACIÓ DE NOVEL·LA
Dia del Llibre en Valencià de Socarrats

A la llibreria Ausiàs

Vicent Usó presentarà la novel·la de Xavier Aliaga «Les quatre vides de l’oncle Antoine», XXVII Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2018.

Sinopsi
Antonio Aliaga ha de fugir d’Espanya durant els primers anys de la postguerra. Les seves activitats antifranquistes a la clandestinitat l’obliguen a deixar dona i dues filles a Carcaixent i allistar-se a la Legió Estrangera, immersa en la guerra d’Indoxina. En la distància física i a ulls de la seva família Antonio es converteix en un personatge misteriós, esmunyedís i mític. Xavier Aliaga, l’autor i narrador, no ha conegut el seu oncle Antonio, però immers en el paper de cronista s’endinsa en el passat familiar per treure a la llum la veritat, fins allà on pugui, desvetllar misèries i grandeses i construir una esplèndida novel·la sobre una vida alhora ordinària i excepcional.

«Explora des d’un exercici d’autoficció una etapa del franquisme que esdevé universal.» —Jurat del Premi.

«Una obra plena de matisos sobre la recuperació de l’oblit escrita amb un geni narratiu que s’alimenta, essencialment, de la curiositat.» —Núvol.

L’autor
Periodista i escriptor, nascut a Madrid el 1970 i criat a Xàtiva des de la infantesa. Durant una dècada treballà en comunicació política. Ha estat columnista, tertulià de ràdio i televisió i guionista. Des de 2007 es dedica completament a la creació com a escriptor, periodista cultural i crític literari i musical. Actualment és responsable de cultura d’El Temps. Ha publicat, entre altres, Els neons de Sodoma (Premi Andròmina), Vides desafinades (Premi Joanot Martorell i Premi de la Crítica) i El meu nom no és Irina (Premi de la Crítica).