Skip to main content

La llibreria Ausiàs de Vila-real, ahir al vespre, i organitzat per l’A. C. Socarrats, va acollir la presentació de l’obra literària «El paradís a les fosques» (Bromera) de Vicent Usó, premi Enric Valor de novel·la (2018), atorgat per la Diputació d’Alacant.

Amb la sala plena a vessar, l’autor va protagonitzar en solitari l’acte i va seguir un format diferent de l’habitual en aquests casos; durant una hora ben complida va respondre preguntes que els lectors es trobaven en un retall de paper, quan adquirien el llibre. Amb aquest procediment es van abordar tots els aspectes interessants de la creació de la novel·la, de la seua gènesi i de disciplines del mateix Usó a l’hora de crear una novel·la.

Es van comentar detalls de la història que conta «El Paradís a les fosques», i de com el mateix autor va obtenir de primera mà informacions de l’àmbit comercial i econòmic de la indústria ceràmica, que també caracteritza la vida productiva de Vila-real. Una de les preguntes va propiciar la reivindicació de l’autor de poder escollir els elements que configuren la novel·la que escriu, sense haver de seguir patrons ni tòpics. Una revelació confessada per Usó fou l’aspiració a la perfecció en el llenguatge literari, fet que és notable en totes les seues obres. Vam conéixer curiositats, com ara les intrigues que amaga la coberta de l’edició de Bromera o la dinàmica d’escriure paral·lelament altres textos en el temps de producció del llibre.

També ens va revelar que ja té enllestida una nova novel·la, però es troba “reposant” i en un temps trobarà destinació. Nosaltres l’esperarem amb la mateixa il·lusió que les anteriors. Gràcies a Vicent, a qui animem a continuar amb aquesta línia de qualitat i èxit, i gràcies a tothom per la magnífica resposta d’assistència.