Skip to main content

Discurs de l’escriptor Pep Castellano Puchol amb motiu del lliurament del guardó Socarrat Major 2018 a la il·lustradora gràfica Pilarín Bayés.

Pilarín Bayés s’ha declarat en alguna ocasió admiradora de Sempé, i potser quan dibuixen paisatges urbans s’hi assemblen una mica, no dic que no. Ara bé, posats a buscar similituds, jo pense en Wally. Segur que Martin Handford s’hi va inspirar en Pilarín Bayés quan va fer: On és Wally? Perquè el 87, quan es va publicar el primer, ja feia més de vint anys que els xiquets i xiquetes del nostre país jugaven a cercar personatges entre els escenaris rebotits de figuretes que dibuixa Pilarín. Tot i que, en lloc de buscar un xaval amb samarreta de ratlles, els nostres hi cercaven ara un caragol, ara un pardalet, ara un gos, o ara un gat… Gat? 25 anys de Socarrat? Ací hi ha màgia. 25, 2 i 5, és a dir; 7. El set és fantàstic, no troben? Set vides té el gat, set minuts m’han demanat…

Així que només en faré set cèntims, set preguntes, set.

[continua llegint en PDF / pàgina 45]