Skip to main content
Text: Josep Usó | Fotos: Clàudia Ruiz

Diuen que no hi ha res més difícil que ser profeta a la pròpia terra. Però en aquesta ocasió, la periodista i poetessa Susanna Lliberós, que també és membre de l’Associació Socarrats i l’actor Sergi Caballero, tots dos fills de Vila-real, van aconseguir un èxit més que destacable amb la seua interpretació de l’obra “Estellés, la nostra veu”, desenvolupada, quasi del tot a partir de poemes de Vicent Andrés Estellés. Aquells que esperàvem un recital de poemes ens vàrem trobar amb alguna cosa molt diferent. Era com una visió teatralitzada de la vida del poeta a partir dels seus propis versos. De Sergi Caballero en coneixíem la talla com a actor. Però de Susanna Lliberós, no. I ens va demostrar que també és una molt bona actriu. L’Ajuntament de Vila-real, amb aquesta estrena, la nit del divendres a l’Auditori Municipal, va encetar la celebració de l’any Estellés.

Amb tot, hi ha una dada que ens sembla important destacar. Les entrades es van esgotar poc després d’haver-se obert el termini per a retirar-les. L’auditori estava de gom a gom. No hi cabia ni una agulla. I hi va haver gent que es va quedar sense entrada. L’ovació en acabar l’espectacle va ser d’aquelles antològiques; de les que posen els pèls de punta. I els comentaris dels assistents, eren d’entusiasme.

Ara, només falta que es puga representar a més llocs. La veritat és que val molt la pena. Aquells que volien invisibilitzar Vicent Andrés Estellés, s’han trobat amb aquella dita tan nostra, que diu que qui fuig de Déu, corre debades.