Skip to main content

Xarrada d’Avel·lí Flors

Dijous 12 de gener, ha tingut lloc la xarrada d’Avel·lí Flors sobre els factors històrics i els antecedents de la crema de Vila-real el 1706.

Després d’una breu introducció de caire personal, en què ha parlat dels seus antecedents familiars i que ha servit per a exemplificar com els fets històrics afecten la nostra història familiar, Avel·lí ha abordat el tema de la desobediència com un acte de llibertat individual i ha fet un repàs de les diferents posicions que persones notables, dins i fora de l’església, s’han adoptat contra el poder institucional.

A continuació Avel·lí ha abordat la visió històrica de Guerra de Successió des d’una triple perspectiva: el que s’esdevé a Europa; els fets ocorreguts als territoris de parla catalana, i el detall del que succeeix a Vila-real. Així, el nombrós públic assistent ha pogut gaudir d’una revisió dels fets que passava del gran angular al detall local, amb nombroses anècdotes que han ajudat a comprendre la història d’una manera molt més propera.

Podeu consultar el text de la conferència en aquest enllaç.