Skip to main content

A les 19 h la comitiva, encapçalada del penó dels Socarrats, portat enguany per l’historiador Toni Pitarch, ha eixit de la seu de Socarrats. Un grup nodrit de socis i simpatitzants de Socarrats i d’Acció Cultural del País Valencià han participat en aquest recorregut en què s’homenatgen les persones caigudes en l’atac de les tropes borbòniques un 12 de gener de 1706. 

En el trajecte els Miquelets del Regne de València han fet diverses salves tant en la confluència del carrer Major amb la plaça Bayarri, que és el punt per on van entrar les tropes borbòniques, com a la plaça Major.

En arribar a la Murà han tingut lloc els parlaments. De la mà de la presentadora Sheila Gil, han parlat Toni Royo, en nom d’Acció Cultural del País Valencià; Fermí Font, president de Socarrats; José Benlloch, alcalde de Vila-real, i Patricia Miñana, vinculada als Miquelets, la qual ha visibilitzat el paper de les dones en els fets.

L’acte, que ha comptat també amb la presència de diversos regidors de Compromís i del PSPV, ha acabat amb l’ofrena d’unes corones de llorer i les salves dels Miquelets.

Recordem que l’any passat la situació sanitària va impedir celebrar aquesta marxa, que va ser substituïda per un acte molt senzill en què les entitats implicades es va limitar a deixar unes corones de llorer a la Murà. Tot i això, la creació d’un vídeo sobre la Marxa Cívica, que us convidem a veure si encara no ho heu fet (enllaç) va servir per a difondre aquests fets històrics.

Crònica d’el Periódico Mediterráneo, diumenge 16-I-2022

Galleria de fotos de Joan Rubert

Fotos de Paco Isern