Skip to main content

L’Associació Cultural Socarrats hem produït aquest vídeo en què es relaten els fets ocorreguts el 12 de gener de 1706, en els quals, en el context de la guerra de Successió, les tropes borbòniques assaltaren i incendiaren el nostre poble i van ocasionar la mort de 253 vila-realencs i vila-realenques. L’Associació Cultural Socarrats, des de la seua fundació, no hem deixat mai de rememorar aquests lúgubres fets, i ara també els commemorarem amb la difusió d’aquest vídeo.

Volem agrair a totes les persones, associacions i entitats que cada 12 de gener venem amb l’Associació Cultural Socarrats i Acció Cultural de País Valencià a recordar aquest trist episodi de la història del Vila-real i del nostre país, com també a tots els que han fet possible aquest vídeo.

La presentació serà dijous 6 de maig, a les 19.30 hores, a la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real. L’entrada és lliure, fins a completar l’aforament.