Skip to main content

L’Associació Cultural Socarrats de Vila-real, en l’assemblea celebrada a la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real el passat dijous 10 de desembre, va decidir nomenar Socarrat Major 2021 l’Aplec dels Ports.

Els motius pels quals aquest col·lectiu ha merescut encapçalar la candidatura han sigut els següents:

En primer lloc, per la llarga trajectòria perseverant en l’organització i execució d’un projecte de gran abast, que ha obert les portes a la resta de comarques, i ha contribuït notablement a la cohesió del País Valencià.

En segon lloc, per haver aconseguit la implicació de les generacions joves, les quals han assumit l’Aplec com a camí motivador de futur en l’arrelament a la terra pròpia i en l’aposta ferma per la convivència.

En tercer lloc, per haver consolidat un ventall d’activitat cultural en la nostra llengua, que ha afavorit la supervivència i el creixement dels grups musicals en la llengua del nostre territori.

Finalment, per potenciar la comarca dels Ports a través d’un moviment reivindicatiu, solidari, voluntari i sostenible, que pretén significar la identitat i promoure el potencial social i econòmic de tots els pobles que la conformen.

Ateses les circumstàncies excepcionals que la pandèmia de la covid-19 ha provocat en tots els àmbits, els actes de proclamació del Socarrat Major 2021 tindran un format molt diferent de l’habitual.

Es canvia la data, que deixa de ser al voltant de l’aniversari de l’atorgament de la Carta Pobla, en el mes de febrer, i es trasllada cap a la primavera, i l’acte principal, el sopar de lliurament del guardó serà substituït per un acte públic, musical i festiu, obert a tota la ciutadania, en un espai obert, encara per determinar. Sempre pendents, és clar, de les circumstàncies sanitàries.