Skip to main content

El dissabte 3 d’octubre, a Vila-real, a la Plana Baixa, es van celebrar els actes commemoratius del 88 aniversari de les Normes de Castelló, organitzats per la plataforma unitària Castelló per la Llengua

La situació sanitària ha obligat a adaptar a les circumstàncies socials la reivindicació del valencià com a llengua comuna i punt de trobada de la societat valenciana, amb el lema “Desconfina el valencià”. L’acte del passat dia 3 és el segon de la nova programació d’activitats reivindicatives i festives de Castelló per la Llengua, més descentralitzades pels barris i ciutats de la comarca de la Plana.

En l’acte de Vila-real van participar membres del voluntariat i de la nova Territorial de la Plana de la Plataforma per la Llengua, constituïda a final de setembre. Cal destacar que Èlia Garcia, membre de la junta de la coordinadora castellonenca en representació de la Plataforma per la Llengua, va estar present als actes de Vila-real.

En la jornada vila-realenca, coordinada per Castelló per la Llengua, es va celebrar una mostra de cultura popular, amb el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull i la Colla Gegantera de Vila-real; el lliurament dels Premis literaris Maig-Memorial Pasqual Batalla; un parlament commemoratiu de les Normes i un concert del grup Vienna, que va cloure els actes.

Font