Skip to main content

Inauguració de l’exposició dels dibuixos que Pilarín Bayés va regalar a l’Associació Cultural Socarrats en l’acte del mes de febrer, en el qual va ser nomenada Socarrada Major 2018, i que va exhibir com a il·lustracions que acompanyaven el seu discurs. La periodista i il·lustradora Laura Pitarch, “Laulau en la seua tinta”, va ser l’encarregada de pronunciar unes paraules sobre la figura i l’obra de l’autora catalana.

TEXT DE LA PRESENTACIÓ, a càrrec de Laura Pitarch (29/9/2018)

Bona vesprada, el meu nom és Laura Pitarch, alguns ja ens coneixem, i tinc un projecte dedicat a la il·lustració i la pintura mural amb una altra companya: Laura Broch. El projecte es diu Laulauenlaseuatinta. Per a nosaltres, Pilarín Bayés ha sigut un referent des de menudes quan llegíem i dibuixàvem amb els contes de Pau i Laia, de fet en l’actualitat utilitzem tècniques i temes similars als que ella treballa.

És per això que es un honor per a nosaltres presentar-vos i visitar aquesta exposició amb els dibuixos que ella mateixa va cedir a l’Associació Cultural Socarrats en l’acte del passat mes de febrer, en què va ser nomenada Socarrada Major 2018.

Per a qui no la conega cal destacar que Pilarín Bayés és una dona que porta tota la vida dibuixant. Tant és així que ha publicat més de 920 llibres, traduïts a més de vuit idiomes. Ha col·laborat en una gran multitud de publicacions i mostres, i ha sabut adaptar els seus dibuixos a tot tipus de formats. Així mateix, és una artista compromesa amb la llengua i la cultura de la seua terra i això es pot veure en tota la seua obra.

En l’exposició que avui presenta l’Associació Cultural Socarrats podreu veure a través dels seus dibuixos la relació de l’artista amb Vila-real i, especialment, amb la reina Maria de Luna. Així, que vos convidem a apropar-vos i descobrir l’obra de l’artista a través d’escenes plenes d’una gran diversitat de personatges i detalls que narren amb tota la seua essència la nostra realitat cultural i social.