Skip to main content

La cantant Eva Dénia actuarà en el sopar que l’Associació Cultura Socarrats celebra el pròxim dissabte 10 de febrer per homenatjar la il·lustradora Pilarin Bayés. En el transcurs del sopar la ninotaire catalana rebrà el guardó de Socarrat Major 2018. En la cloenda de l’acte, la cantant i compositora de Gandia Eva Dénia, acompanyada de la violoncel·lista Merxe Martínez, presentarà el seu últim treball Quan abril era abril, un recull de cançons de factura pròpia que mostren el seu vessant més personal.

Eva Dénia és cantant, guitarrista i compositora i posseeix una dilatada carrera musical. Formada en el jazz, la cantautora valenciana ha dut a terme diferents projectes en l’àmbit de les músiques populars, com ara la bossa, la chanson o la música tradicional valenciana.

La compositora valenciana ha adaptat al seu estil i a la nostra llengua els clàssics del jazz; ha versionat cançons del brasiler A.C. Jobim, conjuntament amb el guitarrista Manuel Hamerlinck, i ha treballat també amb el cançoner de Georges Brassens; de fet, ha participat en alguns dels festivals més importants que se celebren a França per homenatjar-lo. També ha explorat la música tradicional valenciana en col·laboració amb Carles Dénia. D’altra banda, la compositora és impulsora del projecte Sis veus per al poeta, un homenatge a Vicent Andrés Estellés.

Ha rebut en dues ocasions el Premi Ovidi Montllor, per la millor música i els millors arranjaments, i el premi Celler del Certamen Terra i Cultura 2014.

Fa cinc anys que forma duo amb la cel·lista Merxe Martínez. Juntes preparen diferents repertoris, tant de chanson com de música valenciana, d’autor o tradicional.

Merxe Martínez és cel·lista de formació clàssica, professora i musicòloga. Ha format part de diferents orquestres i grups de cambra i ha participat en diversos projectes i enregistraments de música folk. Actualment és integrant del projecte Sis veus per al poeta i acompanya habitualment la
cantant Eva Dénia, com en aquesta ocasió en què ens interpretaran alguns dels temes del seu últim treball Quan abril era abril.