Skip to main content

El guardó es lliurarà en el tradicional sopar que l’Associació Cultural Socarrats celebra anualment per homenatjar el Socarrat Major. Aquest sopar serà el primer d’un seguit d’activitats socioculturals programades per a celebrar el 25é aniversari de l’associació.

L’Associació Cultural Socarrats atorga el premi Socarrat Major 2018 a la il·lustradora infantil Pilarín Bayés. A l’hora de concedir aquest guardó a la ninotaire catalana, l’Associació Cultural Socarrats ha tingut en compte no només els aspectes artístic i didàctic de la seua obra, sinó també el seu ferm compromís amb la cultura i la llengua catalanes i la seua qualitat humana.

L’acte de lliurament del premi Socarrada Major tindrà lloc en el transcurs del tradicional sopar homenatge que se celebrarà al restaurant el Molí el pròxim dia 10 de febrer a les 21 hores.

Pilarín Bayés, Medalla d’Or de la Ciutat de Vic 2011, Premi Serra d’Or 1992 i Creu de Sant Jordi 1991, és la ninotaire i il·lustradora infantil més prolífica d’entre el segle XX i el XXI, amb una producció de més 700 llibres i milions de dibuixos. Ha treballat tots els formats: el dibuix animat, la il·lustració de llibres de contes, de caràcter didàctic i de tots els àmbits: història, geografia, biografia, etnografia, narrativa i un llarg etcètera.

Així mateix, l’Associació celebra aquest any el 25é aniversari, per la qual cosa ha preparat tot un seguit d’activitats que es duran a terme a durant tot el 2018. La primera d’aquestes activitats programades tindrà lloc aquest dissabte 27 de gener a les 19 h a la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real. Es tracta d’un espectacle de música i expressió gràfica anomenat “Veu la música, sent el color”, a càrrec de Somtresons+A, un grup format per Núria Albella, clarinet; Alberto Martí, flauta; Raquel Monforte, piano, i Ana Beltrán al pinzell.