Skip to main content

Pensar el País. El valencianisme polític de la primera
meitat del segle XX

Dins del cicle d’actes de lliurament del premi Socarrat Major 2015 al professor Joan Francesc Mira, divendres 30 de gener hem pogut assistir, a la sala de conferències de la Caixa Rural, a la conferència del professor Ferran Archilés i Cardona, del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València, amb el títol, “Pensar el País. El valencianisme polític de la primera meitat del segle XX”.

El professor Archilés ens ha explicat com, al llarg d’aquest període històric, es desenvolupa una idea nova de país i apareix una consciència del que significa ser valencians. I com aquesta consciència va influint en l’aparició de grups i partits polítics que propugnen, en les seues actuacions, el fet d’incloure els interessos valencians.