Skip to main content

El prestigiós premi de l’Associació Cultural Socarrats, de Vila-real, serà lliurat al grup Obrint Pas, en un sopar festiu

L’Associació Cultural Socarrats de Vila-real, en sessió assembleària celebrada el 8 de novembre de 2013, va aprovar per unanimitat l’adjudicació del premi Socarrat Major 2014 al grup musical valencià Obrint Pas.

Entre els motius considerats a l’hora d’atorgar el premi, l’associació ha destacat tres mèrits que poden resumir-se en: la carrera musical de vint anys, en progressió sempre ascendent, la transmissió de valors d’identitat del poble valencià arreu del món, com ara la llengua, i el missatge reivindicatiu que anima la joventut a l’esperit crític dins d’un civisme lúdic.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a la ciutat de Vila-real, el disssabte 8 de febrer de 2014, a les 20.30 h, al restaurant Cal Dimoni (av. Europa, 15), en una festa sopar. Acabat el sopar, començarà l’acte homenatge del lliurament del premi, amb el parlament de la periodista Amàlia Garrigós, que glossarà la trajectòria dels premiats, i altres intervenccions i sorpreses que amenitzaran la nit i la faran inoblidable.

Els membres d’Obrint Pas, per mitjà del seu portaveu, l’integrant del grup Miquel Ramos, han manifestat la seua satisfacció pel premi i han confirmat l’assistència a la festa, amb intenció de compartir una nit emotiva amb els amics i seguidors presents a la vetllada.

Estan convidats a participar i passar la vetllada amb els premiats tots els simpatitzants i seguidors del grup, totes les persones que ho desitgen, que podran retre’ls homenatge amb la seua assistència. Cal informar-se i fer la inscripció al sopar per mitjà de l’adreça electrònica: acsocarrats@gmail.com. Més informació a l’abast al blog socarratsvilareal.blogspot.com i al facebook d’Associació Cultural Socarrats.

Les consideracions valorades a l’hora d’atorgar el premi al grup Obrint Pas són les següents:
Primer. L’assoliment d’una carrera de vint anys, en progressió sempre ascendent, culminada en el punt més àlgid del lideratge musical dels conjunts en català, a través d’una munió d’estils abanderats pel referent de la tradició i l’espectacularitat interpretativa.
Segon. Transmetre la identitat del País Valencià pels escenaris d’arreu del món i potenciar la normalització de la llengua, amb compromís i constància.
Tercer. La lluita contra l’adversitat, creant un discurs potent i construint un espai comú de trobada, a través de les lletres de les cançons, que aporten un missatge reivindicador, explícit, que motiva l’esperit crític entre els joves i els fa viure amb convicció la normalitat cultural i cívica.