Skip to main content

Un autobús amb 35 socarrats formava l’expedició vila-realenca a Morella, amb motiu de conéixer millor la riquesa paleontològica de la ciutat dels Ports. L’oratge va espantar algú, que va decidir a darrera hora resguardar-se a la calidesa de la Plana. I és que les 48 hores anteriors va nevar a Morella. Per la nevada caiguda la nit del dissabte, que cobrí les muntanyes, no es va poder visitar el jaciment clàssic de Cap de Vinyet, on el programa havia previst reconèixer els fòssils de les diverses espècies d’invertebrats.

El canvi de plans va consistir a visitar el Museu Paleontològic de Morella, guiats pel paleontòleg vinarossenc Enric Forner i Valls. Després, a l’Ajuntament de Morella, el paleontòleg morellà Jose Miguel Gasulla ens instruí sobre els fòssils vertebrats descoberts a la comarca dels Ports. A les 17 hores repreníem camí, ara de Morella cap a Vila-real, on arribàvem a les 19 hores, satisfets per com s’havia desenvolupatl’excursió.

Agraïm la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real i també la predisposició generosa dels paleontòlegs acompanyants, que ens van il·lustrar amb els seus coneixements: el vinarossenc Enric Forner i el morellà J.Miguel Gasulla.