Skip to main content

El març del 2003 va començar la guerra d’Iraq. En aquell moment, el president espanyol, J. M. Aznar va fer entrar Espanya en la guerra, per tal d’aconseguir uns “grans beneficis”. És destacable la imatge d’ell mateix, amb Bush i Tony Blair, que seran recordats com “el trio de les Açores”. L’entrada d’Espanya en aquella guerra va provocar una gran reacció en la ciutadania. També a Vila-real. I Socarrats també va participar en aquelles protestes.

Entre altres actes, es van convocar concentracions a la plaça Major mentre durava la guerra. Eren unes concentracions que subscrivien gran part de les organitzacions polítiques, sindicals i culturals de Vila-real i que van adoptar el nom de “Plataforma contra la Guerra”. Tampoc totes. Les concentracions es feien cada dijous a les vuit de la vesprada. La protesta va durar quasi un any i l’associació Socarrats hi va tindre un paper força actiu. Des de convocar les reunions amb la resta de col·lectius (a l’antiga seu de Socarrats, que compartíem amb Acció Cultural del PV) fins a ser els portaveus de la Plataforma, a la premsa, a la ràdio o a la televisió local.

A les imatges es pot veure un full volant on pareixen les organitzacions que convocàvem l’acte cada dijous. Per cert; els participants en aquelles concentracions érem tractats amb sarcasme per alguns representants polítics del poble.

El març de l’any 2004, després dels fets de l’11M, el Partit Popular perdia les eleccions i el Govern.