Skip to main content
Actor i autor de teatre

Xavi Castillo

Actor i autor de teatre nascut a Onda i criat a Alcoi, és principal integrant i director de la companyia Pot de Plom.

És un dels comediants més coneguts i l’exponent més destacable de l’humor valencià, un humor basat en les paraules malsonants, la caricatura i un caràcter dessacralitzador.

Les obres de Pot de Plom i Xavi Castillo són de producció pròpia. Es caracteritzen, sobretot, per ser monòlegs de caràcter còmic en què Castillo acostuma a trencar la quarta paret adreçant-se al públic, al qual fa partícip de l’actuació. Al País Valencià és conegut per la censura patida per part d’Alfonso Rus, del PP, a causa de la seua imitació del papa Joan Pau II a l’obra Con la Iglesia hemos topao! (L’heretge de Xàtiva i altres històries) i també per part de Teatres de la Generalitat Valenciana per l’obra de teatre L’estrany viatge, on al cartell eixia una caricatura d’Eduardo Zaplana.

Malgrat la censura, no ha deixat mai de treballar.

Entre les seues obres destaquen Pànic al centenari, Jordiet contraataca, Defecte 2000, The Best of… Jordiet, Hamlet? Això ho pague jo!, Veriueu-ho Show, Xavi Castillo: Veriueu-ho, 2013: Un Any Pa cagar-se!, El Mono, Les noves històries medievals, Con la iglesia hemos topao o La bíblia contada per Xavi Castillo.

També és l’autor, juntament amb Lalo Kubala, del llibre Barbaritats Valencianes!, en el qual repassa amb humor els escàndols del Partit Popular de la Comunitat Valenciana.

Ha protagonitzat les Historietes Medievals, una sèrie de dotze capítols de quinze minuts cadascun emesa a Canal 9, projecte que ha tingut continuació en À punt. És col·laborador habitual del programa de ràdio Pròxima parada, d’À Punt Ràdio, i presenta, amb Pepa Cases el programa Trau la llengua en À Punt.

Font de la notícia