Skip to main content
Escriptor valencià

Vicent Usó

Vicent Usó, nascut a Vila-real (la Plana Baixa) el 1963, és un escriptor conegut i molt guardonat. Des dels inicis amb l’obra La cançó de la terra estimada, ha publicat dotze narracions: La memòria del vent (que reuneix les dues primeres obres, les novel·les breus La cançó de la terra estimada i I en els arbres i en el vent), La mirada de Nicodemus, Tan oberta com sempre, Maig era un mes sense pluja, La taverna del Cau de la Lluna, L’herència del vent del sud, Crònica de la devastació, Les ales enceses, Els inconvenients de la felicitat, El músic del bulevard Rossini, La mà de ningú i el recent Les veus i la boira.

La seua obra ha merescut premis com l’Andròmina dels Octubre, l’Alfons el Magnànim de novel·la o el Fiter i Rossell d’Andorra, entre altres, com també el reconeixement de la crítica i dels lectors. També ha estat dues vegades finalista del premi Sant Jordi de novel·la.

També ha publicat narrativa juvenil (La retratista d’ànimes), contes en mitjans de comunicació i reculls diversos.

Des de 2013, imparteix a la UNED un taller d’Escriptura Narrativa, fruit del qual és el volum L’arquitectura de la ficció, on reflexiona al voltant de les eines principals que fan servir els escriptors.

Ha escrit guions per a teatre i televisió, i ha fet de periodista cultural, crític literari i columnista d’opinió. Forma part de les associacions d’escriptors AELC i El Pont Cooperativa de Lletres, del col·lectiu Unai Siset, i de l’Associació Cultural Socarrats.

Font de la notícia