Skip to main content
Filòloga

Rosanna Cantavella

Rosanna Cantavella es va llicenciar en Filologia Hispànica en 1979 per la Universitat de València, on ve realitzant la seua tasca docent des de 1980, i on en l’actualitat és catedràtica de Filologia Catalana (literatura medieval). Doctorada en Filologia Catalana en 1987, ha realitzat la seua labor investigadora, a més d’a la seua alma mater, també a Westfield College, Queen Mary University of London, al Warburg Institute (School of Advanced Studies, University of London), i més recentment al college Clare Hall de la Universitat de Cambridge, del qual és membre vitalici.

Els seus principals formadors i mestres han estat Manuel Sanchis Guarner, Joan Fuster, Lola Badia i Alan Deyermond. Els seus interessos investigadors s’han vingut centrant fins ara en: la dona com a subjecte literari; el concepte de l’amor humà a l’edat mitjana; Isabel de Villena; Jaume Roig; Ausiàs March; Joan Roís de Corella; l’educació medieval, i les humanitats digitals aplicades al medievalisme.

És membre corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona; directora de la revista Magnificat Cultura i Literatura Medievals, i membre fundador dels consells de redacció de Llengua & Literatura: revista de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (Institut d’Estudis Catalans), i de Tirant: Butlletí Informatiu i Bibliogràfic de Literatura de Cavalleries. Ha estat també membre de la junta directiva de diverses societats il·lustrades, com l’Associació Hispànica de Literatura Medieval (de la qual ha estat vicepresidenta), i Convivio Asociación para el Estudio de Cancioneros. És una gran advocada de l’aplicació d’eines digitals a l’estudi de la literatura medieval.

Font

Saber-ne més encara