Skip to main content
Cantautor valencià

Raimon

Ramon Pelegero i Sanchis, més conegut pel nom artístic de Raimon, (Xativa, 2 de desembre   de 1940) és un cantautor valencià, un dels membres més representatius de la història contemporània de la cançó en  català   i amb major reconeixement internacional de tot el  domini  lingüístic català.

El 2012 rebé la  Madalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona, i el 2013, el Premi Enderrock a la trajectòria. L’any 2014 fou guardonat amb el 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes,   la primera vegada que un cantautor rebia un premi literari d’aquesta magnitud.

Els anys 2013 i 2014 Raimon va tornar a cantar a Barcelona, a Madrid i a Mallorca. Al maig del 2014 el Palau de la Musica Catalana va ser l’escenari de quatre concerts apoteòsics. Aquest mateix any 2014 va ser distingit amb la “Medalla de Oro” del Circulo de Bellas Artes de Madrid i el  “Premi d’Honor de les Lletres Catalanes”.

L’octubre del 2015 la Generalitat Valenciana  va concedir-li l’ Alta  distinció de la Generalitat Valencianal  i la Gran Creu de l’Orde de Jaume I El Conqueridor.

Font de la notícia