Skip to main content
Grup musical

Obrint Pas

Obrint Pas va ser un grup de música en valencià procedent de ciutat de València. La seua música és una barreja de ska, hardcore punk, rock, reggae i folk amb melodies i instruments tradicionals, entre els quals destaca la dolçaina. Les seues lletres tracten molts temes com la denúncia social, la solidaritat, la defensa de la llengua i cultura dels valencians, i també temes antifeixistes i antiracistes.

Es va formar a principis de la dècada dels noranta. El 1994 enregistraren la seua primera maqueta. El primer disc arribà el 1997 amb el nom de La revolta de l’ànima, el seguiren Obrint pas (2000), Terra (2003), La flama (2004) i el disc en directe, En moviment! (2005). A l’abril de 2007 el grup va publicar el seu sisè disc, Benvingut al paradís.

El novembre del 2007, es publicà el llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas, el primer llibre en què aquest grup té un paper protagonista.

Amb el pas dels anys, Obrint Pas va consolidar la projecció a l’Estat espanyol amb actuacions a nombrosos festivals i va recórrer el món en gires per molts països d’Europa, com també per Amèrica del Sud, Àfrica, l’Orient Mitjà o Àsia, com Japó.

El 8 d’abril de 2011 surt al mercat el seu darrer llibre Coratge (Propaganda pel fet), un disc-llibre que entrà directament al número 12 de la llista de vendes de tot l’Estat espanyol.

El 21 de març de 2013 Obrint Pas anuncia l’aturada indefinida del grup després d’una ronda de concerts el 2013 que donarà pas a tres actuacions en acústic el 2014 a Barcelona, Palma i València.

Font de la notícia