Skip to main content
Joan Simon i Matutano
Rafael Súria
Signants de les Normes de Castelló

Joan Simon

i Rafael Súria

Joan Simon (Castelló de la Plana, 6 d’abril de 1911 – 20 de desembre de 2004) fou activista cultural. Va treballar com a bibliotecari a la Societat Castellonenca de Cultura i va participar en la redacció de les Normes de Castello. Fou un dels signataris de les normes i l’únic signatari viu en el moment que se li va atorgar el nostre guardó, conjuntament amb Rafael Súria.

Font de la notícia

Rafael Súria (1911-1998) nàixer a Manises al juny de 1911. Va cursar el batxillerat i va començar la carrera de medicina, però el conflicte de la guerra civil no el va deixar finalitzar aquells estudis, i posteriorment va estudiar Filosofia a Madrid.

Va arribar a Vila-real a finals de la dècada dels setanta i les seues inquietuds literaries van fer que s’integrarà ben prompte en el món cultural vila-realenc. Així va constituir-se en un dels pilars bàsics del Seminari Didàctic de Valencià que replegava un nombrós grup de mestres i gent preocupada pel desenvolupament de la nostra llengua.

Desitjós de dignificar la literatura fallera, és autor de llibrets des del 1954, a Mislata, Alzira, Algemesí, etc. i col·laborador de nombroses revistes i taules literàries. Va ser un membre actiu del valencianisme tant polític (va pertànyer a Joventuts Valencianistes als anys 30) com cultural (va conéixer Carles Salvador, Ricard Sanmartín, Josep Esteve, Morante, Borràs, entre d’altres).

Se li atorga el premi per la seua constant i llarga trajectòria literària i per ser un dels pocs testimonis de la signatura de les Normes de Castelló.

Font de la notícia